sinds 1926

In de tijd dat alleen welgestelde mensen het zich konden veroorloven om in warenhuizen te winkelen, hadden Arthur Isaac en Leo Meyer een droom. Het waren de jaren van de eerste wereldwijde economische crisis, in de jaren twintig van de vorige eeuw. Veel mensen moesten met weinig geld hun gezin zien te onderhouden. Juist voor hen wilden Arthur en Isaac het leven een beetje makkelijker maken. Dus droomden zij van een warenhuis waar ook mensen met een klein inkomen voor weinig geld artikelen van goede kwaliteit voor het dagelijks leven konden kopen.

Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam
De droom van Arthur en Leo werd werkelijkheid op 4 november 1926. Op deze dag openden zij in Amsterdam het eerste warenhuis van hun Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij: HEMA. Een winkel waar je artikelen voor het dagelijks gebruik kon kopen voor eenheidsprijzen van 10, 25 of 50 cent. Een warenhuis van eenvoud, kwaliteit en lage prijzen. Een warenhuis dat gewoon bijzonder maakte.

internationale groei
De groei van HEMA is na de opening van die eerste winkel in Amsterdam nooit meer opgehouden. HEMA blijft nieuwe winkels openen en is tegenwoordig een internationaal merk met winkels in Spanje, Engeland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. Een beter bewijs dat bijzondere eenvoud geen grenzen kent, is er niet.