HEMA opent 21e winkel in Parijs

HEMA opent 21e winkel in Parijs

22 december 2014

HEMA opent 21e winkel in Parijs

 

Amsterdam, 22 december 2014 – HEMA heeft haar 21e winkel in Parijs geopend. De winkel is inmiddels de 37e HEMA in Frankrijk. HEMA geeft met deze opening verdere invulling aan haar ambitie om internationaal te groeien.

 

De nieuwe winkel is gevestigd op Rue de la Chaussée-d’Antin in het 9e arrondisement van Parijs. De straat loopt noord-noordwesten van de Boulevard des Italiens naar de Eglise de la Sainte-Trinité en ligt in hartje Parijs op steenworp afstand van de l ‘Opera.

 

De winkel is ingericht naar het internationale concept van HEMA dat speciaal is ontwikkeld voor  klanten die niet met HEMA zijn opgegroeid en die door de overzichtelijke indeling in verschillende ‘kamers’ in een oogopslag zien waar ze wat kunnen vinden.

 

Expanderen

Sinds dit jaar is HEMA, naast de Benelux, Duitsland en Frankrijk, ook actief in Spanje en Engeland. Ronald van Zetten, CEO HEMA: ‘Wij blijven onverminderd doorgaan met expanderen. We zijn er trots op dat onze winkels zo enthousiast worden ontvangen door de klanten in het buitenland. Hét bewijs dat bijzondere eenvoud geen grenzen kent en de optimistische boodschap van HEMA overal aanslaat. Met bijna 700 winkels in zeven landen is HEMA uitgegroeid tot een internationaal merk’.

 

Internationale erkenning

De succesvolle expansie van HEMA wordt onder meer onderstreept door de verschillende internationale prijzen die HEMA inmiddels kreeg toegekend. Zo ontving HEMA in 2013 van de Franse Kamer van Koophandel de prestigieuze ‘Trophées du Commerce France – Pays Bas’ vanwege de succesvolle bijdrage die HEMA levert aan de Frans-Nederlandse handelsbetrekkingen. In het Verenigd Koninkrijk ontving HEMA van de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel de ‘Golden Bridge Award’, de prijs voor de ‘Beste Nieuwkomer’. Het is de tweede prijs die HEMA binnen een half jaar na opening van haar eerste vestigingen in het Verenigd Koninkrijk ontving als ‘Beste Nieuwkomer’. Eerder ontving HEMA de prijs ‘Beste Nieuwkomer in het Verenigd Koninkrijk’ van het UK Trade & Investment agency uit handen van de Britse ambassadeur.  In alle landen, met uitzondering van Spanje, is HEMA ook online actief met een webshop.

 

 


alle nieuwsberichten