Arno Coenen & Iris Roskam ontwerpen schoolcollectie HEMA

Arno Coenen & Iris Roskam ontwerpen schoolcollectie HEMA

20 januari 2015

Arno Coenen & Iris Roskam ontwerpen schoolcollectie HEMA

Scholieren helpen kunstenaars mee via social media

 

Amsterdam, 20 januari 2015 –  Beeldend kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van onder andere de Markthal in Rotterdam,  zullen de nieuwste schoolcollectie van HEMA ontwerpen. De collectie krijgt als thema: ‘OLDskoolNEWSkool’. Alle middelbare scholieren van Nederland worden via social media opgeroepen om samen met hen deze collectie vorm te geven.

 

‘Jongeren weten zelf het beste wat ze hip en leuk vinden. Daarom laten we Newskool kids met ‘Oldskool’ Arno Coenen en Iris Roskam aan de slag gaan. De collectie gaat bestaan uit een rugzak, etui, stretch-boekenhoes, 4-in-1 schrift, schrift en stickervellen en is vanaf begin juli 2015 in de HEMA winkels verkrijgbaar ’, aldus Rob van Thiel, manager innovatie binnen HEMA en tevens juryvoorzitter van de HEMA ontwerpwedstrijd.

 

Arno Coenen en Iris Roskam zijn vooral bekend vanwege hun onlangs afgeronde kunstwerk in de Markthal Rotterdam, de eerste overdekte markt in ons land. In samenwerking met kunstproducent Mothership maakten zij met een team van ontwerpers en animators in oktober 2014 – ‘Hoorn des Overvloeds’, de binnengevel van de Markthal bestaande uit een ‘legpuzzel’ van bijna 4500 panelen, 11.000 m2 en daarmee het grootste kunstwerk van Nederland.

 

Rob van Thiel: ‘Sinds 1926 ontwerpen we bij HEMA vrijwel alles zelf. En dat doen we, omdat we vinden dat juist de dingen die je dagelijks gebruikt extra goed moeten zijn. Al bijna 90 jaar lang luisteren we aandachtig naar onze klanten, zodat we weten hoe we hun leven leuker en makkelijker kunnen maken. Want dat is waardoor een gewoon product bijzonder wordt. De samenwerking met Arno en Iris en het luisteren naar de inspiratie van de gebruikers, in dit geval scholieren, past heel goed bij onze visie op design’.

 

Coenen maakt werk in uiteenlopende media: van videokunst en 3D-animatie tot glasramen en mozaïek. Deze projecten komen altijd met behulp van een computer tot stand. Zijn werk sluit vaak aan bij hedendaagse subculturen, jongerencultuur en populaire cultuur. Hij toont vooral interesse voor uitgesproken subculturen zoals hooliganisme, heavy metal en vechtkunst.

De kunst van Arno Coenen wordt beschouwd als erg toegankelijk. Het heeft een sociale inslag. Hierom wordt Coenen regelmatig een ‘volkskunstenaar’ genoemd.

 

Iris Roskam heeft naam gemaakt als glaskunstenares, keramiste én als patissier. Voor deze laatste stap in haar carrière werd ze geschoold bij restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Iris ziet sterke overeenkomsten in alle materialen en procédés die ze toepast, of het nu in de glasblazerij, de keramiekstudio of de patisserie is. Verfijning, pracht en figuratie zijn belangrijke eigenschappen in haar totale oeuvre.  Exemplarisch zijn haar permanente sculpturen uitgevoerd in suiker.

 

Meer weten over het project? Check de facebookpagina OLDskoolNEWskool:

https://www.facebook.com/events/431644323656059/

 

 


alle nieuwsberichten