medewerkers

‘Appeltaarten maken betekent een paar duizend kilo appels bestellen’

Ik heb bewust voor HEMA gekozen omdat het een grote organisatie is. Hiervoor heb ik voor diverse kleine bedrijven gewerkt, maar daar heb je natuurlijk veel minder doorgroeimogelijkheden.

Het team van productieleiders – we zijn met z’n vijven – is verantwoordelijk voor het complete productieproces en de bijbehorende logistieke processen. Heel kort samengevat zorgen we ervoor dat we de verwachte productiviteit halen en dat de producten kwalitatief goed zijn. Wij sturen de operators aan, die ieder verantwoordelijk zijn voor een bepaalde productielijn.

Vergeleken met de ambachtelijke manier van werken in een kleine banketbakkerij komt er hier wel even wat meer bij kijken dan alleen deeg zetten en een koekje bakken. Het gaat om ontzettend grote aantallen. Als we appeltaarten willen maken, bestellen we een paar duizend kilo appels. Als die niet op tijd binnenkomen, staat een complete lijn stil. Het is dan mijn taak om een oplossing te verzinnen, zodat we op die lijn zo snel mogelijk een ander product kunnen gaan maken. Gelukkig komen dat soort problemen zelden voor.

meer medewerkers