medewerkers

‘Het is heel belangrijk om op de vloer ervaring op te doen’

Ik had een leidinggevende functie bij een recruitmentorganisatie, maar wilde iets anders. Niet langer op kantoor, maar wel weer in een commerciële omgeving, met de nadruk op leiding geven. Zo kwam ik bij retail uit, en uiteindelijk bij HEMA. HEMA bood het beste opleidingsprogramma en had het meeste vertrouwen in iemand die totaal geen retailachtergrond had, zoals ik.

Ik ben begonnen als verkoopmedewerker, voor een maand. Dat was niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam. Vooral vanwege het directe contact met de klanten. Het is erg belangrijk om op de vloer ervaring op te doen, want zo leer je hoe een winkel werkt. Daarna ben ik een periode teamleider van een afdeling in een winkel geweest, waar ik voor het eerst echt leiding heb gegeven aan een groep medewerkers. Ook dat was enorm leerzaam.

Sinds begin 2012 ben ik assistent filiaalmanager. Naast de dagelijkse winkelprocessen, houd ik me nu meer bezig met personeelszaken, planningen en het algemene winkelbeleid. Ik hoop binnen afzienbare tijd filiaalmanager te zijn in mijn eigen winkel. Voor wie dat wil, biedt HEMA absoluut doorgroeimogelijkheden.

meer medewerkers