Lorem ipsum

Digitale transformatie

HEMA startte drie jaar geleden met een nieuwe strategie, waarbij drie pijlers centraal staan: het revitaliseren van de keten in de Benelux, internationale groei en een digitale transformatie. De IT afdeling, HEMA Digital genoemd, speelt een cruciale rol in de realisatie van deze digitale transformatie.

Onze digitale strategie is gebaseerd op een Agile-aanpak en is gericht op een model waarbij is gekeken naar drie pijlers: de klant, de kanalen en de organisatie.
Een belangrijk component in de digitale transformatie was de overgang naar de cloud. In een best wel een versnipperd cloudlandschap heeft Hema gekozen voor oplossingen die cloud based zijn, zoals SaaS, cloud hosted en cloud native services. 

Het doel van HEMA is om in de toekomst everything as a service te hebben; een diversiteit aan diensten die door verschillende afnemers gebruikt kunnen worden.

werken bij HEMA digital

De wereld van ‘winkelen’ verandert continu en zo ongelofelijk snel. En de consument is volledig in controle: via social, mobiel, de browser of in de winkel. De off- en online winkel smelten snel samen, en nog even en de wereld is in milliseconden verbonden. Dit biedt ongekende kansen die we willen grijpen. Ons Tech team bereidt zich dan ook keihard voor op de digitale transformatie, waar ‘traditionele’ retail niet lang meer zal bestaan. Met een topteam van IT experts dragen we bij aan onze serieuze groeiambitie en gaan we de technologische transformatie met veel zin en hoop tegemoet. Met ons eigen innovatielab, zoeken we voortdurend naar de slimste oplossing en bouwen we samen aan een duurzame toekomst voor HEMA.
" In een tijd waarin de enige constante verandering is, moet HEMA Digital zichzelf opnieuw uitvinden om de concurrentie bij te houden en relevant te blijven. Onderweg nemen we misschien verkeerde afslagen, moeten we valkuilen navigeren en uit onze comfortzone stappen. Onze transportmiddelen, onze reisgenoten en onze bestemming zullen in de loop van de tijd veranderen. Onze uitdagingen en overwinningen zullen ons versterken en ons de motivatie geven om vooruit te blijven gaan. Het zal een voortdurende reis zijn, met steeds nieuwe doelen! "
Carsten KlompCIO