bakkerij

De industriële bakkerij is DE plek waar onder andere de beroemde HEMA tompouce en saucijzenbroodjes worden gemaakt.  

In deze moderne, industriële bakkerij hebben we 3 lijnen: de korstafdeling, de vul- en maskeerlijn en de opmaakafdeling. De aantallen die per dag, gemiddeld 5 dagen per week, geproduceerd worden, zijn enorm. Bijna alles is geautomatiseerd, maar de afwerking gaat net zo secuur als bij de banketbakker op de hoek.  

Aan de productielijnen staan onze professionele operators. Zij voelen haarfijn aan hoe de machines ingesteld moeten worden en houden er goed de stemming in, ook als het even wat minder soepel loopt. De operators werken mee aan de lijn en sturen de productiemedewerkers aan. De productiemedewerkers ondersteunen de operators, zodat zij de lijn draaiende kunnen houden. Daarbij kun je denken aan het bijvullen van machines, bakblikken op de lopende band plaatsen en de gevulde koeken afwerken 

Is een productiemedewerker goed ingewerkt, dan is een opleidingstraject naar een functie als operator een hele reële mogelijkheid.   

Je wordt wekelijks afwisselend ingezet in de vroege dienst, de late dienst en de avonddienst. Per ploeg zijn er ongeveer 20 collega’s aanwezig. Per shift is er een productieleider die de dagelijkse gang van zaken in goede banen leidt.  

Tot slot hebben wij de productiemanager industriële bakkerij. Hij is de eindverantwoordelijke van deze unieke werkomgeving waar de radio altijd gezellig aan staat.  

" In de industriële bakkerij werk je met gigantische aantallen. Er is veel afwisseling. Ook qua mensen: laatst zaten we met 18 verschillende culturen te eten. "
operator