bedrijfsonderdelen > bekijk alle bedrijfsonderdelen

distributiecentrum

Op ons distributiecentrum worden 4000 zeecontainers, 700.000 pallets en ruim 300.000.000 artikelen per jaar verwerkt. Het DC is hét centrum van de bevoorrading van onze winkels.

Het DC geldt als een van de modernste distributiesystemen ter wereld, met een vrijwel volledig geautomatiseerde verwerking van alle goederen. Er werken ruim 500 mensen: orderpickers, planners, IT-specialisten, technische dienst-medewerkers, meewerkend voormannen, groepschefs, stafspecialisten en leidinggevenden. Honderd procent beschikbaarheid van onze artikelen voor onze klanten, in onze winkels en bij HEMA online, vierentwintig uur per dag. Dat is wat we willen.
Ons distributiecentrum is gevestigd aan de Atoomweg te Utrecht. Centraal gelegen aan de A2 en ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur. Kom je met eigen auto dan is parkeren vanzelfsprekend geen probleem. Het terrein is zo’n 100.000 m2 meter groot , waarvan 60.000 m2 bebouwd is.

hoe ziet een dag op het DC eruit?
De eerste chauffeurs zijn onze ‘vroege vogels’. Zij rijden al rond 04.00 ‘s nachts de poort uit op weg naar de HEMA-winkels in binnen- en buitenland.
De werkzaamheden voor de dagploeg starten om 07.00 uur in de ochtend. Er zijn echter ook functies waarin je eerder of later begint. In de loop van de middag zit het werk er voor hen op en komt de avondploeg binnen.
Rond 18.00 uur is de avondploeg op sterkte om de klus af te maken en er voor te zorgen dat de chauffeurs de volgende ochtend met een volle wagen kunnen vertrekken. Het werk voor de avondploeg eindigt om een uur of tien/ half elf ‘s avonds, afhankelijk van hoe druk het die dag is.

je komt in dienst en dan?
Eenmaal aangenomen, start je natuurlijk met een inwerkprogramma dat is afgestemd op je functie en de afdelingen en mensen waarmee je te maken krijgt in je werk. Daarnaast werken we ook met ‘buddies’ die er voor zorgen dat je je zo snel mogelijk ‘thuis voelt’ bij HEMA.

De opleidingsmogelijkheden binnen het DC variëren van training on the job en vaktechnische opleidingen tot het volgen van meerjarige opleidingen om door te kunnen groeien naar andere functies binnen of buiten HEMA.Doorstroming naar andere functies proberen we zo veel mogelijk met onze eigen medewerkers te realiseren.

weetjes

  • op jaarbasis rijden onze chauffeurs ongeveer vijf miljoen vrachtwagenkilometers ofwel bijna zes keer op en neer naar de maan
  • in het distributiecentrum werken ruim vijfhonderd medewerkers waarbij per dag tientallen uitzendkrachten bijspringen om extra flexibel te kunnen reageren op de vraag naar onze producten
  • elk jaar worden ruim 87 miljoen artikelen georderpickt

Wil je werken als magazijnmedewerker?

Bekijk dan de actuele vacatures bij Randstad

alle bedrijfsonderdelen