bedrijfsonderdelen > bekijk alle bedrijfsonderdelen

bakkerij

bakkerij - werken bij hema

Ruim 250 medewerkers van onze centrale bakkerij in Almere en onze zes decentrale bakkerijen in het hele land werken met toewijding en op ambachtelijke wijze aan onze taarten, snacks en andere bakkerijproducten, zodat die altijd dagvers in de winkels staan.

Het gebak dat in de HEMA filialen wordt verkocht, wordt in onze eigen bakkerijen gemaakt. In zes vestigingen in het land wordt op ambachtelijke manier het HEMA gebak geproduceerd en vervolgens aan de filialen geleverd. Onze klanten verwachten elke dag opnieuw vers gebak dat met liefde is gemaakt. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn onze bakkers continu aan het kijken hoe we de kwaliteit van succesnummers als de tompouce, de appelkruimelvlaai en onze saucijzenbroodjes verder kunnen verbeteren.

een dag in de bakkerij
In onze decentrale bakkerijen start men om een uur of zeven om de bestelling voor die dag te produceren. Dat is meestal rond vijf uur klaar. Vooral op vrijdag is dat een klus; de meeste feestjes worden toch nog steeds in het weekend gevierd. Regelmatig zoeken wij in de bakkerij nieuwe (parttime) medewerkers die het leuk vinden om samen met collega’s een mooi product te maken. Als nieuwe medewerker start je met eenvoudige werkzaamheden. Als dit goed gaat, leer je steeds meer, zoals crème draaien, maskeren of slagroom spuiten. Als het gebak is gemaakt, moet het verdeeld worden over de winkels. Dit gebeurt in de uitzetkoeling. Bij dit werk moet je je hoofd erbij houden.

Tenslotte leveren onze chauffeurs het gebak bij de winkels af. Zij starten tussen 2.00 en 4.00 uur ’s nachts om voor openingstijd alle winkels bevoorraad te hebben. Bij dit werk is het vooral belangrijk dat je zelfstandig en stressbestendig bent.

kantoor
In Almere hebben we onze grootste vestiging. Hier bevindt zich het kantoor van de bakkerijleiding en ondersteunende diensten, de centrale bakkerij en één van de zes decentrale bakkerijen. Vanuit kantoor wordt de organisatie aangestuurd door de volgende afdelingen:

  • Bij de proefbakkerij worden nieuwe producten ontwikkeld. Hier zijn onze creatieve mensen bezig met nieuwe smaken en recepten.
  • De afdeling inkoop zorgt dat alle grondstoffen en verpakkingsmaterialen aanwezig zijn, zodat de bakkerijen zich hier niet druk om hoeven te maken.
  • Het bedrijfsbureau maakt prognoses en zorgt onder andere dat ons interne systeem goed blijft draaien. Ook doen zij projecten om de verschillende processen te verbeteren.
  • De afdeling kwaliteit bewaakt de hygiëne en kwaliteit in de bakkerijen.
  • De afdeling administratie & controlling zorgt dat de administratie op orde is.
  • De afdeling human resources zorgt dat de personele zaken goed geregeld worden.

centrale bakkerij
De centrale bakkerij in Almere is een belangrijke spil in de organisatie. Hier worden de halffabricaten gemaakt die in de decentrale bakkerijen als basis dienen voor alle gebakssoorten.
In de centrale bakkerij hebben we drie afdelingen; de afdeling waar het korstgebak wordt gemaakt, de deegafdeling waar onder andere appeltaarten worden gemaakt en de beslagafdeling waar de basis voor bijvoorbeeld de fototaarten wordt gemaakt. In deze bakkerij wordt op een industriële manier gewerkt. Door techniek in te zetten kunnen we per uur wel 1500 appeltaarten maken of 6000 minivlaaitjes!
Heb je gevoel voor techniek, vind je het leuk om met machines te werken en heb je affiniteit met gebak, dan is dit de plek voor jou. Op de afdelingen wordt je intern opgeleid. Je leert om het proces van grondstof tot eindproduct te volgen en bij te sturen, om zo een goede kwaliteit te garanderen. Je wordt hierbij begeleid door ervaren collega’s en evalueert regelmatig met de leidinggevenden. In de centrale bakkerij wordt van een uur of vijf ’s ochtends tot elf uur ’s avonds gewerkt. Af en toe wordt ook ’s nachts doorgewerkt.

uitdagende werkomgeving
Bij de bakkerij-organisatie zijn we regelmatig op zoek naar ambitieuze mensen met een bakkerij-achtergrond of ervaring in de voedingsmiddelentechnologie. Wij bieden een uitdagende werkomgeving met mogelijkheden om door te groeien. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden binnen de bakkerij-organisatie, maar ook een overstap naar andere bedrijfsonderdelen van HEMA is mogelijk. Ben je geïnteresseerd, stuur dan je cv naar ons op en wij laten je zo spoedig mogelijk weten of wij een passende baan voor je hebben.

stage
Volg je een opleiding beroepsbegeleidend leren voor bakker, dan zijn er bij onze bakkerijen mogelijkheden om je stage te volgen en het vak in de praktijk te leren.

 

alle bedrijfsonderdelen